След Мюзик Айдъл: Маги по пътя на славата

Или за какво си помечта пред Dnes.bg Магдалена
10 юни 2009 11:00,
40
След Мюзик Айдъл: Маги по пътя на славата
Снимка: Булфото

Тя е на 21 години, завършила е музикална паралелка в СОУ „Емилиян Станев” в град Велико Търново и учи в Консерваторията – специалност поп и джаз пеене в класа на Алиса Боварян.
Участвала е в много конкурси и концерти, включително в Евровизия със Светозар Христов, който специално й подарява авторската песен River of Heartbreaks.

8 юни 2009 година може да е повратната точка в кариерата й – на тази дата някъде около 23,00 часа тя стана победител в третия сезон на Мюзик Айдъл.

Веднъж изгонена от публиката и върната в шоуто от журито, няколко месеца по-късно тя спечели сърцата на всички с огромния си талант, изключителното пеене и самоувереност, на която могат да завидят и най-големите певици.

Ден след финала изглежда, че Магдалена Джанаварова има всички предпоставки да бъде новата млада българска дива и често споменавано име на музикалните награди догодина.

Сега обаче всичко е в самото начало и най-доброто предстои...

Спа ли в нощта, след като спечели Мюзик Айдъл?

Магдалена: Спорно е дали съм спала. По-скоро лежах, отколкото спах – от емоции и напрежение цяла вечер, след като шоуто свърши, се събрахме с всички участници и екипа и така мина голяма част от нощта.

Какво си помисли, когато си легна сама в леглото след цялото това вълнение?

Че не може това да се случва на мен. Аз все още не мога да повярвам.

Какво искаш да пееш оттук нататък?

Искам да пея соул, R'n'B, поп. Искам да танцувам много.

За първи път ли се яви на Мюзик Айдъл?

Не, за втори път. Първия път беше на първото издание.

Защо след това пропусна една година?

Защото бях разочарована от първия. От това, че не ме допуснаха напред, бях малка и така. След това гледах внимателно и двете издания.

Мислиш ли, че с гледане е възможно да направиш стратегия как да се представиш най-добре?

Не само с гледане – най-вече с порастване. Човек се учи, докато е жив. И за мен в тази година учител беше животът. Далеч съм от мисълта, че съм завършена певица, че няма какво повече да науча – това не е вярно и си го знам. Намирам си грешки винаги и съм достатъчно самокритична, за да гледам реално на нещата.

Кариерата на Невена, която до момента е най-успешна, беше ли ти допълнително вдъхновение да пробваш още веднъж?

Да.

А има ли нещо, което не харесваш в кариерите на талантите след края на двете издания на Мюзик Айдъл?

Не. Аз виждам само положителни неща. Харесва ми, че продуцентите се съобразяват с изпълнителя, с това какво той харесва и как изглежда, каква музика иска да прави. На Невена първият й албум е страхотен и всички награди, които взе за последните години, са абсолютно заслужени.

Мислиш ли, че и ти ще имаш енергията и късмета за толкова силен старт?

Енергията я имам. Но за късмета – не знам. Със сигурност всичко е предопределено и всеки път си е начертан – дали по-лесно или по-трудно ще стигна където трябва. Сега просто искам да работя и да влагам колкото се може повече усилия в това.

Тоест твърдо си решена да се издържаш с музика?

Да.

Кои български музиканти харесваш?

Много са: Васил Найденов, Миро, Графа, Марияна Попова, Мария Илиева.

Кои качества освен пеенето са необходими, за да бъдеш звезда?

Присъствие, енергия, която да се предава на хората и да успява да ги накара да настръхнат и да се просълзят.

Ти кога за последен път настръхна и се просълзи?

На концерт на Дженифър Хъдсън. Гледах го на запис. Уникална певица и уникален глас. Представям си, след като успява да ме грабне така от телевизора, какво е на живо.

В последните няколко предавания изглеждаше много самоуверена. Изобщо ли не се притесняваше?

Не мога да повярвам какво ми казваш. Аз съм много притеснителен човек и ми е зверски трудно да овладявам напрежението и емоцията, които изпитвам. Толкова е голяма сценичната треска, че като изляза на сцената, нещо се преобръща в мен и всичко минава като насън. Аз се превръщам в друг човек там – наистина нищо общо с човека, когото можеш да срещнеш на улицата. И после нищо не помня.

Кое беше най-голямото предизвикателство на конкурса?

Поп фолк концертът. Тази музика е изключително далече от мен.

Кризата в българската, а и в световната поп музика се дължи на липсата на автори. Ти мислила ли си да разчупиш стереотипа за продуциран изпълнител и да бъдеш и автор?

Много ми се иска да пробвам да пиша музика, да. Но не съм сигурна дали ще се справя.

Какво си пожелаваш за следващата една година?

Един хубав албум, издаден не само в България, а и в Македония, а защо не и в Европа.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
кики преди 14 години
браво Маги!Много си добра.И аз подозирам двамата *** в манипулации,но по-достойни за финал от Маги и Боян нямаше.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Що бе? И за гледане става, кво и е?
17
0
 
2
 
! Отговори
Росен преди 14 години
Уникална певица, гласувах за нея и се радвам, че спечели!!! Има много хора дето и завиждат, но определено тя бе номер 1. Просто не разбирам хората дето злобеят, това момиче е изключителен талант. Може би всичко се дължи на завист и доволен съм че след конкурси като евровизия и мис българия, в крайна сметка успя да спечели човек който заслужава.
16
0
 
2
 
! Отговори
ягодка преди 14 години
Маги пожелавам ти много късмет,развитие в кариерата и успех сред феновете които те обичат. Дерзай момиче смело напред,а завист нека само да те радва значи има за какво да ти завиждат. Но така тъй като си момиче с талант, ще стоиш настрани от дребнави и жалки хора,на които всички им са криви. Пожелавам и на всички участници да имат много успешна кариера,защото те също заслужават най добро от живота и нека сцената ви обича винаги.
15
0
 
2
 
! Отговори
за българката преди 14 години
Много ясно,че трябва българка да спечели Music idol нали се пак сме българи и това шоу се води в българия.Какви са тези македонци тука нека си направят там такъв формат и да си ги избират.Ние сме в българия и искаме българин да го печелим,а не македонец или какъвто и да било,момчето пее наистина хубаво,но маги си заслужи да е НОМЕР 1,макар че бях за ПРЕСЛАВА.Но и така ми харесва,че тя спечели.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
прасета в космоса
13
0
 
2
 
! Отговори
gqd34 преди 14 години
elena peneva dobre
12
0
 
2
 
! Отговори
до №10 преди 14 години
Незнам за македонците, но щом говориш с такава злоба за едни наши кръвни братя като тях, то със сигурност ти си с по-промит мозък и от тях ...Това, че в Македония властите водят антибългарска политика е факт, но пък я първо да погледнем себе си ... Колко наши медии пишат и говарят с добро чувство за македонците ? Сродяват ни и ни побратимяват с турците зорлем, а македонците ги оплюваме като чужди ???!!!
11
0
 
2
 
! Отговори
Неманипулируем преди 14 години
Добре де, не мога да разбера тая нашенска психика - хем знаете, че всички конкурси и тв. предавания,в които има гласуване с SMS-и са манипулирани, хем пък "гласувате" като луди ??? Пък после ревете по форумите ...
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не мога да ви разбера и това си е,ей!Ако Боян или Преслава бяха спечелили,сега щяхте тях да плюете.Не била красива-ами не е като чалгаджийките,дето ги гледате по цял ден.Маги е номер 1-нямаше конкуренция.А по въпроса за македонците и дали щели да купуват на Маги албума-изобщо не ми пука за *** македонци.Те са с промити от сърбите мозъци,плюят ни непрекъснато,а щом имат изгода,веднага стават българи.
9
0
 
2
 
! Отговори
gost преди 14 години
Бях споделил ,че не е нещо особенно ,с което да се откроява за да е истински АЙДЪЛ,но така си го бяха решили организаторите стана ясно,когато я върнаха,защото не уважиха вота на зрителя с изгонването й -отпадането й!!!!!БОЯН и ПРЕСЛАВА БЯХА ФАВОРИТИТЕ!КОМЕНТАРИИТЕ ГО ДОКАЗАХА!!!!!!!!!Маги става за слушане ,но не и за гледане,защото не е атрактивна ,а напротив-отблъскваща ,особенно в лице ,няма красотата и финеса на българските момичета,красотата на Росина,Александра например.............!!!!!!!!
8
0
 
2
 
! Отговори
zle преди 14 години
Chestitim i noviq jivot i vsichko hubavo i jelaq. No ne me kefi nito kato viziq, nito kato peene, razbirase tova si e donqkude moi problem[=
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А дали македонците ще си купуват албума на Маги, след като техния представител Боян загуби от нея? По-скоро македонците биха си купували албум на Боян. Продуцентите да се замисят да лансират Маги в Булгария, а Боян конкретно за Македония, ако искат да изкарат повече пари. Иначе Маги е уникална певица, ние нямаме такава - нивото й е уникално. Тя е най-добрата от трите сезона на МИ. Велика!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
are we porednata tupa .....are da fashta vlaka i da zaminavaaz i ne vervam
5
0
 
2
 
! Отговори
СССРейчо преди 14 години
Магдалена се открояваше от самото начало. Беше и моя фаворитка. БОЯН Стойков също бе много добър и заслужено спечели второто място. Нали и македонците са Българи ?? Пък и времената вече са други. Затова спорът на национална основа е излишен.
4
0
 
2
 
! Отговори
Ани преди 14 години
Поредната измама на зрителя.Хората си хвърлят парите в SMSи, а то си беше ясно от самото начало, че македонец няма да спечели. Само не разбирам защо го направиха този Music idol тогава. Нямам нищо против Маги, но вота си беше изцяло нагласен. Не може половин България и цяла Македония да гласуват за Боян, а накрая да се окаже, че тя го е била с 60% на 40%.Жалко Боян беше по-добрият.Желая му успех, дано се реализира както заслужава
3
0
 
2
 
! Отговори
Мими преди 14 години
В България - да, едва ли в Македония и в Европа да се издаде амбум :)))
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Голяма работа!
1
0
 
2
 
! Отговори
Templier преди 14 години
Хуабво интервю:) Браво! А иначе Костов пак е виновен, то е ясно:)